Zabezpečenie práce

Mnoho krajín má tú možnosť sem prísť rovno na pracovné  víza do Austrálie . Ak je známe, tak Česká Republika ešte nemá s týmto kontinentom dohodu. Čo ale nie je, môže byť. Najjednoduchšie je byť na wanted skills list, čím preukážete odbornú schopnosť vo vyhľadávanom povolania. Odporúča sa však toto povolenie si zariadiť až z tohto miesta, napr. Po absolvovaní štúdia. Nie je nutné dokladať, že perfektná znalosť angličtiny a IELTS je podmienkou. Inak aj typické working visa má veľa podtried podľa druhu zamestnania, pracovnej doby atď. Ale viacmenej, zjednodušene, najhlavnejšie podmienkou je, mať zaistenú prácu už keď si o povolenie žiadate.
 

A čo keď chcete len študovať?

Pravdepodobne najjednoduchšia možnosť, ako sa dostať do tohto štátu sú študijné  víza do Austrálie. Podmienkou toho je letenka, dostatočné financie na celú dobu pobytu, zaistená škola a platný pas. Ako študent musíte 15hodín týždenne chodiť do školy (pozor, nemusí to byť angličtina), ale môžete 20hodin týždenne pracovať a samozrejme, že to môže byť po dohode so zamestnávateľom aj viac (hlavne cez prázdniny). To je na celej záležitosti tá najveselší podmienka. S nájdením práce sa tu totiž vôbec nemusíte báť. Ovšem ak lensa nebojíte skousnout svoju pýchu a na nejaký ten týždeň robiť veci, o ktorých sa vašim kamarátom pri pive bude zastavovať dych.

Zabezpečenie práce
Ohodnoťte příspěvek